Tien brutale vragen aan Ben Geelen (Armoede Partij Nederland)

HENGELO – Tot de verkiezingen stelt De Twentsche Courant Tubantia tien brutale vragen aan alle lijsttrekkers in de gemeente Hengelo. In deze eerste aflevering: Ben Geelen van de Armoede Partij Nederland. De eerste vijf vragen staan in de Hengelose editie van de woensdagkrant, de laatste vijf vragen staan hier op de website.

6. De APN is een one issuepartij, met haar verhaal over armoede. Een partij zonder mening over de kleigaten van Rietjes, de bezuinigingen op de muziekschool en de FBK Games is toch wel armoedig?

„Daar kan ik beter om lachen, om die vraag. Op alle onderwerpen die je noemt heb ik wel een antwoord. Die FBK-Games, je kunt je afvragen of je zo’n duur stadion in stand moet houden voor één tot twee dagen games per jaar? Dan kun je misschien beter zeggen; breek de zaak af en zet er een stadion neer waar iedereen profijt van heeft. Je hoort wel, ik ga het niet alleen over armoede hebben. Ik kan ook op andere terreinen uit de voeten.”

7. U mikt op één zetel. Wat doet het ertoe wat de APN vindt straks met die ene zetel? Zo geeft u zich toch bij voorbaat verloren?

„Als ik van nul naar één zetel ga, ben ik echt heel blij. Dan heb je meerwaarde, dan kan ik een vuist maken. Die ene zetel kan bepalend zijn in de stemverhouding als het gaat om projecten die lastig liggen. Ik stoor me eraan dat de grote partijen nu al bezig zijn de zetels te verdelen. De verkiezingen zijn pas in maart! Misschien pakken wij wel twee zetels en dan kunnen we misschien zorgen voor een verschuiving en ervoor zorgen dat bepaalde besluiten geen meerderheid krijgen. Dat project Lange Wemen, wat heeft dat niet allemaal al gekost.”

8. Waar begint u aan als 68-jarige? Moet u niet gewoon lekker op uw balkon aan de Zernickestraat gaan zitten straks als het zonnetje weer gaat schijnen?

„Met 68 jaar ben je niet afgeschreven. Zeker niet als je de energie en de moed hebt om op te staan en voor een vergeten groep mensen op te komen.”

9. U had als zakenman een bedrijf dat in pompen handelde. Komt goed uit, want het wordt pompen of verzuipen voor de Armoede Partij. Waarschijnlijk het laatste toch?

„Nee, het wordt pompen. Ik ga heel veel energie pompen in de armoedebestrijding. Dat is een leuke he?

10. Als u het niet redt, kunt u met tegenslag omgaan of raakt u dan gefrustreerd en kunnen we u wederom in de media verwachten met allerlei klachten?

„Als ik me ergens in vastbijt zoals nu, gaat het lukken. Pakken we geen zetel, dan ga ik door op de ingeslagen weg om armoede aan te pakken door mensen één op één te helpen. Nee, ik raak niet gefrustreerd als het toch niet zou lukken. Daar ben ik de persoon niet naar.”

De volgende vragen staan in de Hengelose editie van de woensdagkrant:

1. Je zegt steeds dat je nogal verlegen bent. Dan ben je toch helemaal niet geschikt voor de politiek?

2. Je wilt je opwerpen als fanatiek armoedebestrijder. Maar hoe armoedig ben je eigenlijk zelf? Als 68-jarige heb je kale aow. Ga je voor het presentiegeld om je eigen inkomen aan te vullen?

3. Als het al redt met het binnenhalen van een zetel, ben je niet gewoon zaalvulling?

4. Armoede is politiek toch genoeg afgedekt. Kijk eens wat de SP op dit terrein doet. Een Armoedepartij is toch helemaal niet nodig?

5. Je wilt je inzetten voor de bestrijding van burgerlijk leed en een soort ombudsman zijn, net zoals Leo Janssen van Pro Hengelo. Dat levert toch alleen maar een hoop detailgezeur op in de raadszaal.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.