Volledig scherm
Het PET Paviljoen werd zaterdag officieel geopend. © Nettie Olde Hartman

Tijdelijk PET Paviljoen op voormalige Stork-terrein in Hengelo geopend

HENGELO - Op het voormalige Stork-terrein, naast de parkeerplaats van ROC Twente, heeft ontwikkelende bouwer Van Wijnen een markant bouwwerk geplaatst dat is opgebouwd uit duizenden gebruikte PET-flessen. Zaterdag werd het zogenoemde PET Paviljoen officieel geopend, de handeling werd verricht door C.T.Stork.

Tijdens de toespraken was er een bijzonder dankwoord voor architect Andre Beumers die samen met Michiel De Wit de expositie ‘Monumenten’ heeft samengesteld. Deze is nog te zien tot en met 28 oktober. Het paviljoen is open op donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur en op afspraak.

Tijdelijk

Het duurzame en circulaire paviljoen wordt ter beschikking gesteld aan inwoners, bedrijven en andere organisaties in Hengelo totdat de locatie zijn definitieve bestemming krijgt onder meer als woningbouwlocatie. Het transparante paviljoen van PET-flessen, met afmetingen van 30 bij 6 meter, stond vijf jaar in Enschede, waar het dienst deed als ontmoetingsplek en onderkomen voor workshops, cursussen en vergaderingen. Die stonden doorgaans in het teken van duurzaamheid, aandacht voor het milieu en anders bouwen. Ook in Hengelo zal het paviljoen tijdelijk staan.

Gebiedsontwikkeling

De locatie maakt namelijk deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling waarbij de voormalige fabrieksterreinen van Stork en Dikkers worden getransformeerd naar nieuwe woon-, werk- en leefgebied. De afgelopen jaren is al veel gerealiseerd en ook de komende jaren gaat er nog het nodige gebeuren. Op het terrein waar het Stork-paviljoen nu tijdelijk staat, het zogenaamde Lansinkveld-Noord, gaat Van Wijnen vanaf 2021 woningen realiseren en kleinschalige detailhandel.

Het Stork-paviljoen is ontwikkeld door stichting Loos.FM. Deze stichting is gespecialiseerd in tijdelijke monumenten in de openbare ruimte met een uitgesproken maatschappelijke functie. Deze stichting zal de komende jaren het paviljoen beheren en is aanspreekpunt voor de programmering en/of initiatieven vanuit belangstellenden. 

Volledig scherm
Het PET Paviljoen werd zaterdag officieel geopend. © Nettie Olde Hartman
 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.