Volledig scherm
Juliana'32 heeft nog maar vier seniorenteams. © Annina Romita

Toekomst Juliana'32 Hengelo niet in geding door verhoging huur

HENGELO - Het gaat, ondanks terugloop van leden, goed met Juliana’32, stelt waarnemend voorzitter Karel van de Weert. Tijdens de algemene ledenvergadering woensdagavond werden de nieuwe plannen voor de voetbalvereniging besproken en goedgekeurd. 

In april werd een werkgroep opgezet om een plan van aanpak te maken voor de vereniging. „We hebben een nieuwe organisatiestructuur”, vertelt Van de Weert. „De teams gaan zelfsturend aan de slag met een overkoepelend bestuur.” Juliana heeft zes jeugdteams en vier seniorenteams, de voetbalvereniging kampt al enige tijd met een teruglopend ledenaantal. „Geen idee hoe dat komt”, vertelt Van de Weert. „Meer verenigingen hebben hiermee te maken hebben. We zijn hier druk mee bezig.”

Huur velden

De vereniging moet voor het aankomende seizoen fors meer gaan betalen voor de huur van de voetbalvelden. Waar ze in het seizoen van 2015-2016 nog 10.000 euro betaalden, liggen de kosten voor 2019 rond de 18.000 euro. „Het is veel, maar we hebben hier rekening mee gehouden en gaan het ook halen. Daar voorzie ik geen problemen.” De waarnemend voorzitter benadrukt dat er geen sprake is van financiële problemen: „Het kan altijd beter, maar we hebben het seizoen met een licht voordeel afgesloten.” 

Fusie

Eerder was er sprake van een fusie tussen verschillende voetbalverenigingen in Hengelo, onder andere Juliana'32 en HVV Hengelo waren met elkaar in gesprek. Dit jaar werden deze onderhandelingen afgekapt. Tijdens de vergadering werd Patrick Spijker benoemd tot de nieuwe secretaris van de vereniging. Spijker is ambtenaar bij de gemeente Enschede.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.