Volledig scherm
De inrichting van de nieuwe tentoonstelling in StARTion is klaar. Zondag is de opening. © Frans Mensink

Toll!: Duitse kunstenaars in StARTion Hengelo

HENGELO - Het werk hangt er al, zondag is de opening in StARTion, de kunstzaal in het stationsgebouw. Schilderijen, foto’s, installaties, etsen en sculpturen van de negen vrouwelijke kunstenaars van ‘Produzentengalerie SO-66’ in Münster. De ruimte bevalt hen: "Toll! Wir haben diese Angebot met Begeisterung angenommen."

StARTion, met zijn rode loper langs de ‘kabinetten’ waar kunstenaars hun werk zelf kunnen inrichten, ziet er verder nog altijd uit zoals de ruimte werd achtergelaten door vertrekkende NS-medewerkers, met ruwe betonnen vloeren en losliggende leidingen. Dat sfeertje staat de Duitse kunstenaarsgroep wel aan.

Duitse inbreng

Het nieuwe jaarprogramma 2017 van StARTion kenmerkt zich door een grote Duitse inbreng. Zo biedt StARTion in mei onderdak aan de groepsexpositie van KünstelerinnenForum Münsterland en in juni hangt hier het werk van de Welbergener Kreis uit Steinfurt.

Beddenpaleis

Waarna een mix van Duitse en Nederlandse kunstenaars volgt met Het Beddenpaleis, dat in september/oktober op het programma staat. Thema: bed en beddengoed. Daar doen negen Duitse en dertien Hengelose kunstenaars aan mee. Ze krijgen allemaal een ‘kabinet’ tot hun beschikking.

De laatste tentoonstelling van dit jaar is weer voor tien Hengelose kunstenaars: 'In Situ.' Ze exposeren én werken. Ruimte genoeg, met ieder twee kabinetten.

Opening

De opening van de tentoonstelling van SO-66 is komende zondag om 15.00 uur. Ingang Stationsplein, naast de fietsenflat. Te zien t/m zondag 30 april. Openingstijden: donderdags t/m zondags van 13.00 tot 17.00 uur. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.