Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Topdrukte bij PostNL in Hengelo: ‘Het wordt ieder jaar drukker’

HENGELO - Verkoop via internet is booming, helemaal in feestmaand december. Er wordt dan dagelijks zoveel besteld, dat het distributiecentrum van PostNL in Hengelo de vraag maar net aan kan. „Het is megadruk, en het wordt ieder jaar meer.”

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Vleespakketten zijn niet aan te slepen bij deze Twentse slager door perfect barbecueweer: ‘Het is een gekkenhuis’
  PREMIUM

  Vleespak­ket­ten zijn niet aan te slepen bij deze Twentse slager door perfect barbecue­weer: ‘Het is een gekkenhuis’

  Een zomers weekend is in aantocht, ideaal barbecueweer. En dat merken ze bij slagerij Linderman in Almelo. De bestellingen stromen binnen. Hogere vleesprijzen, door inflatie, blijken klanten niet af te schrikken. De ambachtelijke slager zet alle zeilen bij. Maar er zijn grenzen. Donderdagavond gaan de lijnen dicht. „We moeten wel alles klaar kunnen maken.”
  Weerselo