Topman provincie loopt met kleindochter stage bij techniekmuseum in Hengelo

VIDEOHENGELO - Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel, liep woensdag samen met zijn kleindochter Sophia (7) ‘stage’ bij techniekmuseum Oyfo. Het museum werd namelijk verkozen tot ‘Hét Kidsproof Museum 2019’ in deze provincie. 

Weefgetouwen, een 3D-printer en stoommachines, Heidema en zijn kleindochter Sophia (7) kregen alles te zien in het museum aan de Industriestraat. Aandachtig luisterden ze naar medewerkers die vertellen over de apparaten.  Na de rondleiding mochten ze zelf aan de slag. Van verschillende materialen, waaronder bierdoppen, lege blikjes en elastiekjes, maakten opa en kleindochter in korte tijd instrumenten. Het enthousiasme van de twee groeide met de minuut. „We moesten natuurlijk even testen of dit museum wel echt kidsproof is, met wie kan ik dat dan beter doen dan met mijn kleindochter?”, aldus Heidema.

Of zijn kleindochter meenemen zijn eigen idee was? „Nou ik moet eerlijk toegeven dat het initiatief van mijn secretaresse kwam. Gelukkig heeft Sophia het erg naar haar zin gehad. Mijn werk als commissaris van de Koning is sowieso al heel leuk en afwisselend, maar dat je dit met je eigen kleindochter mag doen is wel een cadeautje.”

Dansles

De museale stage was een initiatief van de Museumvereniging waarbij politici kunnen ervaren hoe het eraan toe gaat in een museum. Kleindochter Sophia: „Ik moest eigenlijk naar dansles, maar dat heb ik hiervoor speciaal afgezegd. Dit was veel leuker, vooral om samen met opa instrumenten te maken.” Volgens Heidema is het predicaat ‘kidsproof’ zeker terecht. „Voor 200 procent, dit is echt de moeite waard.”

Volledig scherm
Andries Heidema en kleindochter Sophia in Oyfo Kunst & Techniek © Kim Jansen

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.