Treedt de 11-jarige Liam uit Hengelo in de voetsporen van Diego Maradona?

VIDEOHENGELO/BUENOS AIRES - Liam Acar (11) is een voetbaltalent. Hij mag komende week meetrainen met de jeugdselectie van het roemruchte Boca Juniors uit Argentinië. ‘Superleuk", zegt de technische begaafde linksback die ook als linksbuiten uit de voeten kan.

De speler van HVV Tubantia stapt zondag om 21.00 uur met zijn vader Ilhan en de trainers Kris Kempers en Obbe Zernitz van de Almelose  Prestige Football Academy (PFA) op het vliegtuig naar Buenos Aires. Komende week is het gezelschap te gast bij de grootste club van Argentinië met de fanatiekste aanhang, Boca Juniors. Ook de club waar het voetbalfenomeen Diego Maradona ooit speelde.

Uitzonderlijk voetbaltalent

Liam mag op uitnodiging meetrainen met Argentijnse jeugdspelers van deze topclub. Ook mag hij een wedstrijd van het eerste van Boca Juniors bezoeken. In december gebeurde het omgekeerd; toen mocht een Argentijns jeugdspelertje meetrainen met leeftijdsgenoten van PFA die allemaal met elkaar gemeen hebben dat zij over een uitzonderlijk voetbaltalent beschikken en het allerhoogste niveau aan kunnen. Liam werd door de trainers gekozen om de reis, met feitelijk een stage, te ondernemen. Hij is opgewonden over het avontuur dat hem wacht. „Superleuk”, zoals hij zegt. En vader Ilhan is alleen maar ‘supertrots’ op zijn zoon.

Veilige wijk

Voor Liam en de trainers wordt alles betaald door PFA, de retourvlucht en verblijf. Vader Ilhan betaalt alleen de vlucht. Hij heeft nog geen idee waar ze worden ondergebracht. „Maar wel in een appartement in een veilige wijk van de grote stad Buenos Aires.” Vanaf het moment dat zij maandagmorgen 06.00 uur lokale tijd landen (in Nederland is het vijf uur later) wordt het gezelschap opgevangen door een delegatie van Boca Juniors.

Liam Acar
Volledig scherm
Liam Acar © Liam

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.