Trotse Lous Kerkhof hunkert naar verhuizing van Oyfo in Hengelo

videoHENGELO - Het had zaterdag iets weg van een vreemde tegenstelling. Immers: apetrots toonde directeur-bestuurder Lous Kerkhof samen met al die beroepskrachten en vrijwilligers wat Oyfo allemaal in huis heeft. Maar stilletjes was Kerkhof ook al met haar gedachten bij 2020, want krijgt de verhuizing naar de Creatieve Fabriek hopelijk zijn beslag.

Juist die verhuizing, dáár wilde het Hengelose echtpaar Rob en Marianne Brunger het fijne van weten. En bij wie moet je dan zijn? Juist bij de directeur-bestuurder. „Ze willen in het Hazemeijer-complex dezelfde sfeer creëren, maar dat lukt niet. Want die sfeer, is hier zo uniek”, aldus Rob Brunger. En zijn vrouw: „Wij wonen recht tegen over het Heim, wat gaat er mee gebeuren als straks alles verhuist?” Het waren de zorgen die Lous Kerkhof glimlachend aanhoorde. En ze nam vervolgens alle tijd om de bezoekers te beantwoorden. „Dit pand is niet meer van deze tijd, als het regent moeten we op diverse plekken emmers zetten, zo lek is het. En bovendien willen we straks alles concentreren op één plek, een plek waar alle disciplines onder één dak komen en zich samen kunnen presenteren.” 

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.