Volledig scherm
Turkse en Nederlandse vlag. Ter illustratie. © anp

Turkse minister brengt vrijdag campagnebezoek aan Beckum

UpdateBECKUM - De Turkse minister van Familiezaken komt naar Beckum. Fatma Betül Sayan Kaya brengt vrijdag een bezoek aan zalencentrum Beckum Palace. 

De woordvoerder van de minister bevestigt haar komst aan de NOS. 

Controversieel

De organisatie van de bijeenkomst is in handen van een lobby-organisatie van de Turkse AK-partij in Nederland. Die groep voert campagne voor uitbreiding van de macht van president Recep Tayyip Erdoğan in Turkije. Turken kunnen zich daar middels een referendum in april over uitspreken.

In Nederland is veel verzet tegen de komst van Turkse bewindslieden die hier campagne willen voeren.

Drie locaties

De minister kondigt op Facebook haar komst naar Beckum aan. De bijeenkomst staat gepland om vrijdagmiddag 15.00 uur. Zalencentrum Beckum Palace staat bekend als een locatie waar veel Turkse bruiloften en feesten worden gehouden.

Behalve aan Twente is de minister ook van plan bezoeken te brengen aan Wehl en het Duitse Essen. De bijeenkomst in Weel staat voor vrijdag 19.30 uur gepland. In Essen wordt ze op zaterdag om 18.00 uur verwacht.

'Hoge' gast

Volgens een medewerker van het zalencentrum in Beckum heeft 'een hoge gast' een optie genomen op de huur van de zaal. De zaal zou nog niet zijn toegezegd.

Gemeente verrast

Een woordvoerder van de gemeente Hengelo zegt verrast te zijn door de komst van de Turkse minister. In het Hengelose gemeentehuis wordt momenteel druk vergaderd over het mogelijke bezoek van Fatma Betül Sayan Kaya.

Volledig scherm
De aankondiging van de komst van de Turkse minister naar Beckum op Facebook. © Facebook

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.