Volledig scherm
Van het pand van Window Supplies bleef weinig over. © Saskia Minkman

Twee bedrijven zwaar getroffen door brand bedrijventerrein Hengelo

HENGELO - Twee bedrijven zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar getroffen door de brand op het industrieterrein Twentekanaal in Hengelo.

Het gaat om Window Supplies, dat kunststof kozijnen maakt, en DTK De Tassenkoning. Dat laatste bedrijf maakt verpakkingen voor thuisbezorgd.nl. Het tassenbedrijf heeft vooral waterschade, van het kozijnenbedrijf is vrijwel niets meer over. Of de brand daar is uitgebroken, is niet bekend. Voor zover bekend is het de brandweer nog niet gelukt om de eigenaar van Window Supplies te bereiken.

Bedrijfswagens

Alwie Egberink van het gelijknamige dakdekkersbedrijf werd afgelopen nacht gewaarschuwd omdat ook zijn bedrijf onderdeel uitmaakt van het getroffen bedrijfsverzamelgebouw aan de Binnenhavenstraat. Egberink heeft nog snel zijn bedrijfswagens uit de hal gehaald, zijn pand dat aan de voorkant staat, liep verder geen schade op. Woensdagmorgen stond een aantal ondernemers nog op straat; de stroom was eraf gehaald, niemand kon naar binnen. Ook voor hoveniersbedrijf Robert Hermans gold dat er woensdagmorgen nog niet gewerkt kon worden.

Volledig scherm
Veel bedrijven liepen waterschade op. © Redactie

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.