Twee mannen en vrouw aangehouden op A1 na schietincident in Hengelo

video | updateHENGELO – Twee mannen en een vrouw zijn zaterdagmorgen op de A1 bij Hengelo gearresteerd. Zij werden opgepakt na een schietincident dat vlak daarvoor plaatsvond aan de Bandoengstraat in Hengelo. Een vierde persoon is nog voortvluchtig. De districtsrecherche is bezig met onderzoek.

De auto waarin de verdachten zaten werd klemgereden op de A1, ter hoogte van de Ikea. De A1 was vanuit Hengelo richting knooppunt Buren 's ochtends tijdelijk dicht vanwege het politieonderzoek. De de linkerrijbaan werd niet veel later weer vrijgegeven, maar rond het middaguur ging de weg opnieuw dicht vanwege onderzoek met een drone. Die weg is inmiddels weer helemaal vrijgegeven.

Volgens de politie is er van buiten op een flatwoning aan de Bandoengstraat geschoten. In een voordeur op de eerste verdieping zitten twee kogelgaten. De aanleiding van het schietincident is nog niet bekend.  Er raakte niemand gewond. De omgeving van de Bandoengstraat is afgezet. De politie doet onderzoek. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

De politie heeft zowel voor als achter de toegangen naar de flat afgesloten. In het trappenhuis zijn linten gespannen alsook op de galerij. Flatbewoners zeggen dat de woningen koopwoningen zijn die deels worden onderverhuurd. Sommige flats worden gebruikt om veroordeelden onder begeleiding te laten re-integreren. Ze vertellen dat dit overlast met zich meebrengt en beschrijven hoe tot twee keer toe de politie op deze eerste verdieping mensen van hun bed heeft gelicht.

Volledig scherm
Linten zetten de ingang naar de flat af. Cafetaria Frietuurtje heeft met het incident niets van doen. © Frank Timmers

Donkere auto 

Een echtpaar dat onderweg was van Enschede naar Ikea op Westermaat Plein bij Hengelo vertelt dat ze op de A35 werden ingehaald door twee of drie politieauto's met zwaailichten. Vervolgens zagen ze even voorbij de plek waar de A1 aansluit op de A35 dat een donkere auto was klemgereden door politieauto's.

In de berm zat op haar hurken of knieën een vrouw. Twee politiemannen hadden een man in hun greep en hielden hem laag. Twee andere agenten stonden met getrokken pistool bij de auto, met gestrekte arm gericht op de bestuurderskant. “Het leek wel een film", zegt de vrouwelijke getuige.

Volledig scherm
De mannen en vrouw werden aangehouden op de A1 bij Hengelo. © News United/Dennis Nengerman
Volledig scherm
© Frank Timmers
Volledig scherm
De politie doet onderzoek aan de Bandoengstraat. © News United/Jack Huygens

Eigenaar Minas Katalanc van cafetaria ’t Frietuurtje in Hengelo baalde ervan dat de  linten waarmee de ingang naar de flat was afgezet, de indruk wekten dat er juist in zijn zaak iets aan de hand was. Hij benadrukt er helemaal niets mee van doen te hebben. De bewoners van het betreffende appartement komen bij hem wel eens wat halen, maar verder kent hij ze niet. De politie heeft hij een kopje koffie aangeboden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.