Volledig scherm
Restaurant De Kloostergang in Zenderen is failliet. © Lars Smook

Twee Twentse bedrijven failliet verklaard

HENGELO – De rechtbank heeft twee Twentse bedrijven failliet verklaard: Newhome Logistics in Hengelo en restaurant De Kloostergang met zusterbedrijf Cusell Gastronomie in Zenderen.

Newhome Logistics

Newhome Logistics in Hengelo exploiteerde twee jaar een rechtstreekse spoorshuttle tussen Tilburg en het Poolse Rzepin. De containertrein moest in het voorjaar van 2015 voor het eerst vertrekken uit Oss. Dat avontuur was van korte duur. Er bleek een vergunning nodig om op het rangeerterrein bij het Osse station in de nachtelijke uren te manoeuvreren. Newhome Logistics verplaatste daarop zijn activiteiten daarop naar Tilburg. Ook daar was het kennelijk niet echt een succes, want in november 2017 werd Newhome Logistics opgeheven en nu is het failliet. Curator is mr. Arjen Huisman.

Restaurant De Kloostergang

Ook restaurant De Kloostergang aan de Hertmerweg in Zenderen en Cusell Gatronomie zijn failliet. Beide ondernemingen zijn eigendom van kok Freddy Cusell. De Kloostergang kreeg in 2016 nog een Bib Gourmand-vermelding in de Michelingids. Dat is een predicaat voor een kwaliteitskeuken met betaalbare driegangenmenu's. Daaarvoor exploiteerde Cusell paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.