Volledig scherm
© Christian van der Meij

Tweede waterveld voor Hengelose hockeyers

HENGELO - Hockey Club Twente krijgt de beschikking over een tweede waterveld op sportpark Slangenbeek. Nog deze maand wordt begonnen met de aanleg. Hoeveel huur de club ervoor moet gaan betalen, is nog even afwachten.

Het nieuwe waterveld vervangt een van de oude kunstgrasvelden, het zogenaamde Damstéveld. De totale investering bedraagt 360.000 euro. Die kosten komen voor rekening van de gemeente.

Klaar

De leden van HC Twente hebben onlangs ingestemd met de aanleg van het nieuwe waterveld. Op 26 juni gaat de schop in de grond, vertelt voorzitter Frans Masselink. In totaal duren de werkzaamheden zes tot acht weken. Vóór aanvang van het nieuwe seizoen moet het veld klaar zijn.

Welke financiële consequenties het heeft voor de club, is op dit moment nog niet helder. Dat ligt eraan welk huurtarief de gemeente in rekening gaat brengen voor het nieuwe veld: 40 procent of 100 procent kostendekkend. Het verschil is 20.000 euro per jaar.

Besluit

Pas op 18 juli  krijgt HC Twente hierover uitsluitsel. Want dan neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de Kadernota 2018-2021, inclusief de voorstellen voor nieuw beleid. De aanleg van het waterveld is een van die voorstellen.

Eerder dit jaar sprak de voorzitter nog de verwachting uit dat deze zomer tegelijk met het Damstéveld ook het zogenaamde OCON-veld vervangen zou worden door een waterveld. Maar bij de keuring bleek dat het OCON-veld nog wel twee jaar mee kan. Nog even wachten dus. "In 2019 krijgen we ons derde waterveld", belooft Masselink.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.