Armin Krien bij de kade van de Zandmaatschappij Twenthe. In mei moet hier voor het eerst zijn schip de MBS Paul aanmeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Armin Krien bij de kade van de Zandmaatschappij Twenthe. In mei moet hier voor het eerst zijn schip de MBS Paul aanmeren. © Reinier van Willigen

Twentekanaal is niet diep genoeg voor nieuw schip

HENGELO - De Zandmaatschappij Twenthe laat een eigen schip bouwen, de MBS Paul. Speciaal ontworpen voor vervoer van bouwgrondstoffen zoals zand en grint om zoveel mogelijk vracht mee te kunnen nemen als het Twentekanaal is verdiept naar 2,80 meter. Het schip is in mei klaar, maar dan is het kanaal nog maar 2,20 meter diep. Varen kan wel, maar met veel minder vracht dan de bedoeling was. En dat kost elk jaar 350.000 euro. 

  1. Hennepkwekerij met 1000 plantjes in nep-koeriersbedrijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij met 1000 plantjes in nep-koeriersbe­drijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken

    HENGELO/ALMELO - Tegen Gevriye K. (33) uit Enschede is dinsdagmiddag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand geëist. In zijn bedrijfspand aan de Hassinkweg in Hengelo werd twee jaar geleden een hennepplantage met bijna 1000 planten ontdekt. Ook zou de Enschedeër ruim een ton moeten terug betalen, de door het Openbaar Ministerie geschatte winst van de plantage.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.