Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twentse veelpleger 2,5 jaar achter de tralies voor inbraken in Overdinkel, Borne en Hengelo

OVERDINKEL/ALMELO - Denny W. (30) verdwijnt 2,5 jaar achter de tralies voor een aantal inbraken die hij vorig jaar pleegde in Overdinkel, Borne en Hengelo. Of de door de reclassering als een hopeloos geval omschreven veelpleger (25 pagina’s strafblad) die straf ook snel gaat uitzitten is de vraag. 

W. pleegde een aantal van de inbraken toen hij verlof kreeg om de begrafenis van zijn moeder bij te wonen. Hij keerde ook niet terug naar de gevangenis en is sinds ruim een jaar spoorloos. De in Amsterdam geboren W. zou de inbraken gepleegd hebben met broertjes D. (18 en 24). Een van de inbraken was bij hun vader thuis in Overdinkel. Daar werden niet alleen n tv’s , laptops, telefoons en dergelijke meegenomen, maar ook de auto van de vader. 

De rechtbank vindt ook bewezen dat W. betrokken was bij een insluiping in een kamer bij het Van der Valk-hotel in Hengelo. Daar werd ingeslopen in de kamer van een hotelgast die de balkondeur open had staan vanwege de warmte. Ook werd de woning van een man in Borne leeggehaald. De man die iPhones repareert was op vakantie. De buit, bestond uit meerdere telefoons, smartwatches en tablets. De broertjes D. staan op een andere moment voor de rechter.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.