Burgemeester Sander Schelberg licht de uitslagen toe, onder leiding van Martin Ruesink (vooraan) van TC Tubantia.
Volledig scherm
Burgemeester Sander Schelberg licht de uitslagen toe, onder leiding van Martin Ruesink (vooraan) van TC Tubantia. © Christian van der Meij

Uitslag Hengelo: SP verliest, ProHengelo en VVD winnaars

HENGELO - ProHengelo en de VVD zijn de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Met ieder 6 zetels hebben ze een forse winst behaald. SP valt terug naar 5, de PVV komt in de raad met 2 zetels.

Nieuwkomer PVV krijgt net als Enschede en Almelo een plek in de gemeenteraad.  Het CDA verliest 2 zetels en komt uit op 4. De SP gaat terug van 7 naar 5. Opmerkelijk: alle 4 de collegepartijen (SP, D66, CDA en PvdA) lijden bij de verkiezingen verlies. 

Gehalveerd

LokaalHengelo zal in de nieuwe raad 3 zetels gaan innemen. GroenLinks krijgt er eentje meer en komt uit op 2 zetels. De PvdA is gehalveerd en gaat van 4 naar 2. BurgerBelangen van 2 naar 3. ChristenUnie blijft gelijk met 1 zetel, Democratisch Forum heeft het niet gered.

Geen meerderheid

ProHengelo en de SP gingen lange tijd gebroederlijk aan kop. Op het einde van de uitslagenavond werd het spannend: toen werden de resultaten van de stembureaus in onder meer Slangenbeek bekend en klom de VVD omhoog. De partij eindigde qua percentage net iets onder ProHengelo.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.