Zoutproducent Nobian is veroordeeld tot een boete van 75.000 euro voor het niet melden van ernstige olielekkages bij boorputten aan de Zwartevennenweg in Hengelo. Het bedrijf ontdekte de ernstige bodemvervuiling in 2015 maar hield dat een jaar lang onder de pet. Een kwalijke zaak, oordeelt de rechtbank in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoutproducent Nobian is veroordeeld tot een boete van 75.000 euro voor het niet melden van ernstige olielekkages bij boorputten aan de Zwartevennenweg in Hengelo. Het bedrijf ontdekte de ernstige bodemvervuiling in 2015 maar hield dat een jaar lang onder de pet. Een kwalijke zaak, oordeelt de rechtbank in Zwolle. © Emiel Muijderman

Veel lagere boete voor Nobian door verjaring ernstige olielekkages bij Hengelose zoutputten

Zoutproducent Nobian is veroordeeld tot een boete van 75.000 euro voor het niet melden van ernstige olielekkages bij zoutputten in Hengelo. De rechtbank in Zwolle neemt het de opvolger van AkzoNobel kwalijk dat het bedrijf dit een jaar lang onder de pet hield. Justitie heeft de zaak te lang laten liggen waardoor een groot deel van de strafbare feiten is verjaard.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.