Volledig scherm
Rabbit Gigantica trekt veel bekijks © Christian van der Meij

Veelzijdig Krang in Hengelo trekt 15.000 bezoekers

HENGELO - Naar schatting 15.000 bezoekers genoten op Hemelvaartsdag van het nieuwe festival Krang in het Weusthag Stadspark in Hengelo. Muziek, theater, moderne beeldende kunst, lekker eten en drinken. Het was er allemaal. Het veelzijdige festival staat nu al als een huis.

De bezoekers flaneerden in korte broeken en zomerjurken langs de vijver, en genoten op banken en aan lange tafels van vele optredens. Kinderen rolden op speelbeelden over het gras en lieten zich natspuiten bij de kleurrijke fontein Aquaduck.

Wandelend door het park kwamen de bezoekers het reusachtige konijn Gigantica tegen van poppenspeler Jochem Lange. Jong en oud keek zijn ogen uit bij het optreden van Iwan Dam. Hij goochelde met pannen en potten in zijn grappige kook-act Burning Raspberries. Het mooie weer hielp zeker mee aan het grote succes”, aldus een tevreden Carel Weijschede. Samen met mede-initiatiefnemer Juul Gibcus, het bedrijf Rita Regelt en ruim veertig vrijwilligers leidde hij het festival in goede banen.

Volledig scherm
Kinderen lieten zich natspuiten bij de fontein Aquaduck © Christan van der Meij
Volledig scherm
Ook de jeugd vermaakte zich volop bij het veelzijdig festival Krang © Christian van der Meij
  1. Rake klappen op bedrijventerrein Almelo waren poging tot afpersing in drugswereld

    Rake klappen op bedrijven­ter­rein Almelo waren poging tot afpersing in drugswe­reld

    ALMELO - Echt spectaculair ziet het er op beeld niet uit. Twee mannen en een vrouw komen rustig aanlopen bij een bedrijfspand aan de Virulyweg in Almelo. Ze spreken voor het pand een man aan, er wordt vervolgens veel met armen gezwaaid en gewezen. Dan krijgt de aangesproken man kort achter elkaar twee klappen. Hij blijft overeind, krijgt een vriendschappelijke handdruk en geeft een kameraadschappelijke ‘boks’ waarna de drie weer weglopen. Toch is de kijker van de videobeelden getuige van “een poging tot afpersing”, aldus officier van justitie Jansen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.