Verjongingskuur voor
de Hengelose wegen

videoHENGELO - Een nieuwe sproeilaag op het asfalt moet ervoor zorgen dat Hengelose wegen nog een tijd meegaan. Tot zaterdag is aannemer Esha Infra Solutions B.V. bezig met  werkzaamheden. Er wordt gewerkt aan onder andere de Enschedesestraat, Velourstunnel en Haaksbergerstraat.

„Een verjongingskuur”, noemt uitvoerder Bert van der Stouwe de laag die uit bitumen bestaat. De nieuwe zwarte laag wordt aangebracht met een speciale sproeiwagen, waarvoor wegen tijdelijk worden afgezet. „Het asfalt, zoals dat hier in Hengelo ligt, gaat zo’n drie à vier jaar mee. Met ons product wordt dat nog eens verlengd met zo’n vier jaar.”

De afzetting en het verkeer zijn de grootste uitdaging volgens de uitvoerder. „We hebben gekozen voor deze vakantieperiode, omdat er dan een stuk minder verkeer op de weg rijdt. We willen zo snel mogelijk werken, zodat er zo min mogelijk overlast is.” 

Onbegrip

Ondanks de geringe hinder, in bijna alle gevallen is er in ieder geval nog één rijbaan open. Dat stuit, zegt Van der Stouwe, op veel onbegrip. Ook in Hengelo werd woensdagochtend bijna een verkeersregelaar aangereden. „In vergelijking met het westen valt het hier gelukkig nog mee. Maar sommige mensen snappen niet dat wij gewoon ons werk doen.” 

Het weer gooit roet in het eten. Afgelopen week was het te warm, waardoor de werkzaamheden werden uitgesteld, nu valt er weer regen. „Als er regen valt spoelt alle bitumen van de weg, dan wordt alles zwart. Tussen de buien door doen we de belangrijkste straten, dan komen we op een later moment terug voor de rest.”

Volledig scherm
© Kim Jansen

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.