Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Video | Weer chaos op station Hengelo en Enschede door seinstoring

ENSCHEDE / HENGELO - Deze vrijdagochtend is het weer raak: een sein- en wisselstoring tussen Hengelo en Enschede.

Na de vertraging die op donderdagavond veel langer duurde dan verwacht, duikt hetzelfde probleem op vrijdagochtend weer op. Er rijden geen treinen tussen Hengelo en Enschede, zo meldt de NS. Op de stations dringen mensen om in de bus te komen. De bussen zitten te vol en ze moeten mensen laten staan. Mede door de langdurige storing op donderdag, hebben reizigers weinig geduld meer.

Scholieren
Ook op Enschede staat het helemaal vol met mensen bij de bussen. Vooral veel studenten en scholieren staan vast, ze komen niet naar hun les op de UT of het ROC. Omgeroepen wordt dat de NS er 'mee bezig is' en medewerkers in hesjes proberen de meute te bedaren. De vertraging is ongeveer 60 minuten. Een reiziger drukt het algemene sentiment uit: "Voor dat kleine rot-eindje sta je zó lang te wachten."

Oorzaak
Woordvoerder René Vegter van Prorail zegt dat de storing van donderdagavond was afgemeld. Tussen 05:00 en 07:30 hebben er treinen gereden, daarna was er weer storing. De oorzaak blijkt een defecte 'printplaat' in de regelkast langs het spoor te zijn. Daarmee worden de seinen gegeven voor de spoorwissels. Steeds doen ze er een nieuwe plaat in, maar elke keer loopt het mis. Vegter zegt:"We zetten man en macht in om de onderliggende oorzaak te vinden."

Er zijn nu achttien bussen besteld om het treinverkeer te vervangen. Het is nog niet bekend hoe lang de huidige storing gaat duren.

Over sein- en wisselstoringen

Enschede FM sprak met René Vechter, woordvoerder van Prorail. Beluister het fragment hier.

Volledig scherm
© Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.