Coen Cornelissen in een van de bomkraters in het Oeler bos. Met de foto van Oberstleutnant Hans-Heinz Augenstein die in mei 1943 poolshoogte kwam nemen bij de neergestorte Wellington.
Volledig scherm
PREMIUM
Coen Cornelissen in een van de bomkraters in het Oeler bos. Met de foto van Oberstleutnant Hans-Heinz Augenstein die in mei 1943 poolshoogte kwam nemen bij de neergestorte Wellington. © Emiel Muijderman

Vijf Britse piloten kwamen in 1943 aan hun einde in het Oeler Bos: ‘Ze waren kansloos’

In deze rubriek staan we stil bij de Hengelose begraafplaatsen en de mensen die ze bezoeken. Aflevering 24: terug naar het Oeler bos, waar vijf Britse piloten op 28 mei 1943 aan hun einde kwamen.

  1. In Hengelo is zelfs een bloembak aan een strenge controle onderworpen
    PREMIUM
    column

    In Hengelo is zelfs een bloembak aan een strenge controle onderwor­pen

    Ik heb hem nog niet gezien, maar wel al veel over hem gehoord. Er loopt een ambtenaar rond in de binnenstad die zichzelf heeft benoemd tot ‘inspecteur bloembakken’. Hij is op zoek naar ernstige misstanden. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij is onverbiddelijk en streng als hij meent dat er grenzen overschreden worden. Deze waakhond heeft het dus voorzien op bloembakken. Niet gelijk in paniek raken, misschien loopt hij uw deur voorbij.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.