Volledig scherm
CDAraadslid Ben van Veen met zijn exemplaar van de ‘vergeten’ gemeentevlag. © Emiel Muijderman

Vlag van Hengelo niet aan te slepen

HENGELO - De verkoop van de Hengelose gemeentevlag  voor aan de gevel is een groot succes. Dat meldt Bureau Hengelo. „Sinds de introductie zijn ze niet aan te slepen.” Op veler verzoek, zo stelt het bureau, is nu ook de grotere gemeentevlag voor in de vlaggenmast aan te vragen.

Deze vlag heeft een afmeting van 150 x 225 centimeter en is geschikt voor een vlaggenmast van zes tot zeven meter hoogte. De vlag kost 22,50 euro. 

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@bureauhengelo.nl of even binnenlopen bij Bureau Hengelo aan de Beursstraat (in de bibliotheek), geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Vijftig

Als vijftig mensen de vlag willen kopen, wordt de vlag ook daadwerkelijk bij de fabrikant besteld. „Dus hopelijk wordt er massaal gereageerd.” De gevelvlag met een afmeting van 100 x 150 centimeter is ook nog verkrijgbaar, voor 15 euro. De blauwwitte vlag wappert her en der in de stad. Het college van B en W stelde eerder  4500 euro beschikbaar om pakweg 300 vlaggen aan te schaffen.

Prachtig

Wethouder Marcel Elferink zei toen in een toelichting: "Een prachtig initiatief om deze vlag overal in Hengelo te zien en zeker ook in de binnenstad. Dat brengt extra sfeer en dat is prima."

Voormalig CDA-gemeenteraadslid Ben van Veen bracht de vlaggenmanie op gang. Dat er nu zoveel aandacht is voor de vlag vindt hij alleen maar 'geweldig.' Wat hem betreft hangt heel Hengelo straks vol met gemeentevlaggen. „Daarmee geef je aan dat je trots bent op de stad”, aldus Van Veen.

De vlag van Hengelo werd op 18 november 1969 als gemeentelijke vlag goedgekeurd door de gemeenteraad. Eerder was er nooit zoveel belangstelling voor.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.