Volledig scherm
PREMIUM
Vliegveldweg © Emiel Muijderman

Vliegveldstraat maanden afgesloten: ‘Veiligheid heeft de hoogste prioriteit’

HENGELO/ENSCHEDE - Het moet het paradepaardje van Overijssel worden op het vlak van modern wegbeheer. Maar voordat het zover is, wordt het voor het dagelijkse verkeer op en rond de Vliegveldstraat tussen Deurningen en Enschede zo’n vier maanden afzien.

Het moet een stuk vlotter gaan. Met name voor het verkeer tussen Hengelo en Enschede, maar ook voor automobilisten die bij Hengelo de A1 oprijden. Maar bovenal moet de Vliegveldstraat veiliger worden. Na (weer) een dodelijk ongeval vorig jaar bij Deurningen is de urgentie meer dan duidelijk. „Dat heeft echt de hoogste prioriteit”, zegt projectleider Erik Wiltink van de provincie Overijssel.  Daar moet met name een verbreding van de weg en een herinrichting van het kruispunt bij hotel-restaurant Frans op den Bult voor zorgen. Ook worden de aansluitingen van zijwegen aangepakt.

  1. Bruiloftschutter Beckum schoot drie keer: OM wil jarenlange celstraf

    Bruiloft­schut­ter Beckum schoot drie keer: OM wil jarenlange celstraf

    BECKUM - Hij dacht naar eigen zeggen een goede daad te verrichten toen hij een heethoofd op het bruiloftsfeest diens pistool aan hem liet geven. Dan zou er tenminste niet mee worden geschoten. Maar even later haalde hij zelf drie keer de trekker over te midden van de gasten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen de man die vorig jaar drie mensen verwondde bij een schietincident in Beckum Palace. Het noemt de verklaring over het pistool ‘kul’.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.