Volledig scherm
PREMIUM
Monumentjes in de berm markeren de plaatsen waar deze mensen om het leven kwamen. © Wouter Borre

Vliegveldstraat moet na honderden ongevallen aangepakt worden

DEURNINGEN/HENGELO- In de afgelopen zeven jaar vielen er zes doden bij ongelukken op de Vliegveldstraat tussen Deurningen en Enschede en sinds 1987 werden er meer dan 900 ongevallen geregistreerd. De provincie neemt maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Maar verkeersdeskundige Max van Kelegom zet vraagtekens bij de analyse van ongelukken waar maatregelen op worden gebaseerd.

Een 19-jarige jongen uit Hengelo kwam afgelopen maandagavond om het leven na een botsing met een tractor op de N737 vlak voor Deurningen. Het is het zesde dodelijke ongeval in zeven jaar tijd op de provinciale weg. Monumentjes in de berm markeren de plaatsen waar deze mensen om het leven kwamen. Voor de ongelukken is geen eenduidige oorzaak te noemen. Ze vonden plaats op verschillende plekken van de 9 kilometer lange weg.

  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.