Volledig scherm
BWO-voorzitter Lukas van Belkum met Theo Krakers (midden) en Gerrit Nijland (links), beiden 60 jaar lid. Niet op de foto: Gerard Brilhuis. © BWO

Voetbalclub BWO Hengelo op de groene toer

HENGELO - Voetbalvereniging BWO blijft investeren in ‘groene’ maatregelen. Komend voorjaar wordt het clubgebouw op sportpark De Noork voorzien van zonnepanelen.

Dat maakt het bestuur maandagavond bekend tijdens de algemene ledenvergadering. Afgelopen maanden is er al veel gebeurd qua accommodatie. De club heeft, een jaar eerder dan gepland, de beschikking gekregen over een tweede kunstgrasveld en de veldverlichting is voorzien van ‘zuinige’ ledlampen. De club verwacht daarmee een forse besparing op de energiekosten te realiseren.

Saldo

Financieel heeft BWO de zaken goed op orde. Ondanks de gedane investeringen wist de vereniging ook afgelopen boekjaar af te sluiten met een positief saldo. Na 10 jaar is het kunstgras van het hoofdveld aan vervanging toe. Dat gebeurt na afloop van het lopende seizoen.

Op 1 juni 2019 bestaat Blauw Wit Oost, zoals de volledige naam luidt, op de kop af 90 jaar. Een speciale commissie is al volop bezig met de voorbereidingen voor dit feest.

Stabiel

 Het ledental bleef stabiel: rond de 1200. Groei was met name te zien bij het meidenvoetbal in de pupillenteams. Net als bij andere voetbalclubs is er bij de senioren verschuivingen zichtbaar: van de zondagmorgen naar de zaterdagmiddag en van 35+-naar 45+-teams. Bij de handbaltak is een lichte groei gerealiseerd bij de jeugd.

Bernard Krakers werd maandagavond herkozen als penningmeester. René Krakers werd aan aan het hoofdbestuur toegevoegd als vrijwilligerscoördinator.

Jubilarissen

 Tijdens de jaarvergadering werden in totaal 26 jubilarissen gehuldigd, onder wie J. Olde Kalter, L. Reuver, B. van de Einde, E. Hippert en mevrouw A. Veldscholte-Bouwhuis (allen 50 jaar lid). Theo Krakers, Gerrit Nijland en Gerard Brilhuis werden in het zonnetje gezet omdat ze al 60 jaar lid zijn.  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.