Volledig scherm
Eddy Grovell © Annina Romita

Voice-avontuur van Eddy (64) uit Hengelo eindigt: 'Heb genoten'

HENGELO - Bij de blind auditions draaiden alle stoelen om. Met zijn donkere, warme stem imponeerde Eddy Grovell (64) uit Hengelo de juryleden van The Voice Senior. Afgelopen vrijdag eindigde het The Voice-avontuur van de Hengeloër. „Maar wat heb ik genoten.”

De donkere zangstem van Eddy (artiestennaam van Edwin) doet denken aan soulzangers als Marvin Gaye en Barry White. Bij de blind auditions van The Voice Senior vrijdag 24 augustus draaiden alle juryleden hun stoel om. „Nouja zeg, wat een stem!”, riep jurylid Ilse deLange. En ook Marco Borsato was duidelijk onder de indruk van het lage, warme stemgeluid van de Hengeloër.

Laatste 16

Grovell schopte het tot de laatste zestien van de in totaal 2.500 mensen die zich hadden opgegeven voor het eerste seizoen van The Voice Senior. De Hengeloër vloog er afgelopen vrijdag uit bij de zogenoemde knockout-ronde. „Teleurgesteld? Welnee! Ik heb het ver geschopt en ik kijk dingen altijd positief aan”, zegt een duidelijk opgewekte Grovell.

Het eerste seizoen van The Voice Senior, de talentenjacht die zich richt op zangtalenten van 60 jaar en ouder, ging vorige maand van start. In tegenstelling tot de reguliere The Voice en The Voice Kids, kent de Senior-editie slechts vier afleveringen. „Het is heel moeilijk om door te gaan naar de volgende ronde, omdat er iedere aflevering heel veel kandidaten afvallen”, zegt Grovell.

Quote

Ik voel me een beest op het podium

Eddy Grovell

Beest

Volledig scherm
Eddy Grovell uit Hengelo bij The Voice Senior © Steven Baoh

De Hengeloër zegt desalniettemin met een goed gevoel terug te kijken op zijn deelname aan het tv-programma. „Honderdduizenden mensen hebben mij op landelijke televisie gezien, ik heb ontzettend veel lieve reacties gehad en het was een leuke stap in mijn carrière. Straks heb ik nog een interview met een zender in Curaçao. Zie je, mijn deelname heeft me al zoveel gebracht.”

Vervolgens al lachend: „Ik voel me een beest op het podium. Muziek is en blijft mijn liefde en mijn leven.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.