Volledig scherm
© Thinkstock

Voor een prikkie wonen in Hengelo, maar daar staat wel wat tegenover

HENGELO - Voor 300 euro per maand een eengezinswoning huren, onder de voorwaarde dat je vrijwilligerswerk in de buurt doet. Woningcorporatie Welbions biedt op die manier sloopwoningen aan.

You give some, you get some’ heet het project van Welbions. Kleine eengezinswoningen in de Nijverheid worden verhuurd aan jonge mensen tot 28 jaar, onder de voorwaarde dat ze tuinen in de wijk onderhouden of vrijwilligerswerk doen voor ouderen uit de buurt. De nieuwe bewoners kunnen ook zelf ideeën voor een leefbare buurt aandragen.

Dynamiek

Er is bewust voor jonge mensen gekozen, zegt woordvoerster Dzenana Halilovic van Welbions. „Wij willen jonge starters een betaalbare kans geven. Het geeft ook een nieuwe dynamiek in een vergrijzende buurt. Jonge huurders kunnen senioren helpen om langer zelfstandig te kunnen wonen. Het is voor jongere ook erg geschikt als starterswoning.”

Kandidaten

De kleine woningen liggen aan de Mariastraat en de Geerdinksweg. Het gaat in totaal om 107 woningen die in 2022 worden gesloopt. De eerste vier woningen zijn geaccepteerd, in totaal zijn er 20 serieuze kandidaten.

Boos

Welbions maakt op diverse manieren reclame voor de woonactie. De SP Hengelo is onaangenaam verrast  over de actie en vindt dat hiermee de sloopplannen ‘op een bedekte manier’ worden aangekondigd. Raadslid Vincent Mulder vindt bovendien dat de sloop haaks staat op prestatieafspraken die de gemeente met Welbions heeft gemaakt over een stop op slopen en het bouwen van betaalbare huurwoningen. Mulder zal in de raadsvergadering van 13 februari wethouder Marcel Elferink om opheldering vragen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.