Vreemde Vogels zetten ‘t Schöppert in Hengelo op stelten

VideoHENGELO - Joelen, uitdagen, een stap naar voren en gillend snel weer terug springen. De leerlingen van openbare Daltonbasisschool ‘t Schöppert genoten gistermiddag met volle teugen van twee Vreemde Vogels die over het schoolplein fladderden.

Rembrandt, Dali en Van Gogh, allemaal kunstenaar én vreemde vogel. Op openbare Daltonbasisschool 't Schöppert leren de kinderen deze weken hoe verfrissend het is dat er ook vreemde vogels op de wereld zijn. „In alle groepen gaan de kinderen op hun eigen belevingsniveau aan de slag met vreemde vogels, van het sprookje van het lelijke eendje voor de allerjongsten tot en met de kunst van Dali voor de oudsten”, zegt Ina Braam (60),  interne cultuurcoördinator van 't Schöppert.

Wat is er mooier en spannender dan een paar echte vreemde vogels op school? Twee als vuurvogels bont uitgedoste steltlopers uit Amsterdam en Eindhoven sloegen gisteren letterlijk hun vleugels uit op het schoolplein van 't Schöppert. Het duo bezocht dezelfde dag ook enkele andere basisscholen in Hengelo-Noord, waar ze met veel gejoel werden ontvangen.       

Volledig scherm
Steltlopende kunstenaarsgroep Vreemde Vogels op het schoolplein van basisschool 't Schöppert (Tgv open dag van school). © Carlo ter Ellen DTCT

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.