Volledig scherm
Everwijn Overberg (links) vlak na het aanbieden van de handtekeningen tegen het verdwijnen van de grijze container. Rechts wethouder Marcel Elferink. © Saskia Minkman

Vreugde over terugkeer grijze container in Hengelo

HENGELO - Tegenstanders van het omgekeerd inzamelen zijn blij met de terugkeer van de grijze container in Hengelo. Alleen het prijskaartje is een probleem.

Fanatiek tegenstander is Hengeloër Everwijn Overberg die zich sterk heeft gemaakt voor keuzevrijheid voor de inwoners en terugkeer van de Otto. In juli bood hij daarvoor 4000 handtekeningen aan aan wethouder Marcel Elferink. Hij is blij met het voorstel van het college van B en W om Hengeloërs voortaan zelf te laten kiezen of ze de grijze bak willen houden of het restafval willen wegbrengen en reageert verheugd. "Ik beschouw dit als een volledige overwinning", aldus Overberg. Hij gaat niet achterover leunen: hij wil 'tot op de bodem' uitzoeken of de tarieven die straks voor de grijze container worden gevraagd, wel kloppen.

Prijskaartje

Ook Lokaal Hengelo en Lid van Veen zijn blij met het voorstel van B en W en noemen het 'een klein succes'. Wel hebben ze moeite met 'het prijskaartje'. Hengeloërs die de grijze bak willen houden, betalen naast een vast tarief van 36 euro 9,65 voor het aanbieden van een 140 liter container en 16,50 euro voor een 240 literbak. De bak mag één keer in de 8 weken aan straat worden gezet. "De kosten maar ook de ophaalfrequentie zijn nog voer voor discussie", aldus Leo Janssen van Lokaal Hengelo.

Stoppen

Van Veen en Janssen zijn er nog steeds van overtuigd dat het beter is om te stoppen met het omgekeerd inzamelen. "We willen het liefst terug naar de situatie van voor het omgekeerd inzamelen maar het college blijft doorgaan op dezelfde weg", aldus Janssen. Van Veen vindt dat er serieus onderzoek moet worden gedaan naar nascheiden.

Radio Hengelo Tv sprak met wethouder Marcel Elferink over de trerugkeer van de grijze container. Bekijk de video hieronder.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.