Volledig scherm
PREMIUM
Het vroegere Mediant-gebouw aan de Willemstraat.

Vroegere Mediant-gebouw in Hengelo heeft nu vooral Poolse bewoners

HENGELO - Het vroegere Mediant-gebouw aan de Willemstraat, voorheen gebruikt als vluchtelingenopvang, heeft een nieuwe invulling: als kort verblijfaccommodatie voor vooral Polen.

De informatieborden in de hal zijn in het Pools. De spreektaal is er ook Pools en de jonge locatiemanager is eveneens een Pool. Hij spreekt goed Engels, maar zijn naam heeft hij liever niet genoemd. Voor het gebouw staan een paar mannen te praten, de voertaal is Pools. Het is het voormalige Mediant-gebouw aan de Willemstraat dat tegenwoordig als ‘short-stay’-accommodatie in gebruik is.

  1. Rake klappen op bedrijventerrein Almelo waren poging tot afpersing in drugswereld

    Rake klappen op bedrijven­ter­rein Almelo waren poging tot afpersing in drugswe­reld

    ALMELO - Echt spectaculair ziet het er op beeld niet uit. Twee mannen en een vrouw komen rustig aanlopen bij een bedrijfspand aan de Virulyweg in Almelo. Ze spreken voor het pand een man aan, er wordt vervolgens veel met armen gezwaaid en gewezen. Dan krijgt de aangesproken man kort achter elkaar twee klappen. Hij blijft overeind, krijgt een vriendschappelijke handdruk en geeft een kameraadschappelijke ‘boks’ waarna de drie weer weglopen. Toch is de kijker van de videobeelden getuige van “een poging tot afpersing”, aldus officier van justitie Jansen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.