Volledig scherm
© Saskia Minkman

Vroegere sekstheater Eva in Hengelo in de verkoop

HENGELO - Het is het bekendste oriëntatiepunt van Hengelo: het vroegere sekstheater Eva op de hoek van de Oldenzaalsestraat en de Sloetsweg in Hengelo. Sinds jaren staat het te verpieteren, maar daar komt als het goed is verandering in.

Het Rijksvastgoedbedrijf brengt het pand binnenkort op de markt. Dat is best bijzonder want dit onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken beheert vooral vastgoed zoals kazernes, ministeries, monumenten en paleizen.

Pluk-ze

Dat daar nu een bijzonder pand in Hengelo onder valt, heeft een reden, legt een woordvoerder van het ministerie uit. Het voormalige sekstheater wordt in het kader van de Pluk-zewetgeving verkocht. De laatste eigenaar is veroordeeld, daarbij is beslag gelegd op zijn woning.  Hierbij gaat het om eigendommen waarvan wordt aangenomen dat die gefinancierd zijn uit criminele activiteiten.

Ontspanning

Het pand zat al jaren dicht. In 2011 is Eva nog even open geweest. Klanten konden er shows bekijken en zich met een dame terugtrekken in 1 van de 6 kamers. Het zal in ieder geval straks geen sekstheater meer worden: de gemeente wil de bestemming wijzigen van ‘cultuur en ontspanning’ naar ‘gemengd’. Dat betekent dat potentiële kopers er een kantoor in combinatie met wonen van kunnen maken.

Het pand wordt per opbod verkocht. Er komen ook kijkdagen, zegt de woordvoerder. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.