Volledig scherm
© Nadja van Dijk

Vrouw uit Beckum ontroostbaar: onbekende rijdt hondje Benji dood

BECKUM -  Wie reed dinsdag het hondje van Nadja van Dijk dood? De Beckumse is ontroostbaar. "Weet zo iemand wel wat hij mij heeft aangedaan?"

De Beckumse Nadja van Dijk liet dinsdagavond rond 18.15 uur Benji uit. "Het is een beetje een bastaard: een kruising tussen een Maltezer Leeuwtje en een Jack Russel." Ze wandelde op de Pastoor Ossestraat, een parallelweg langs de Haaksbergerstraat toen ze hevig schrok van een auto die haar met hoge snelheid passeerde. Haar elleboog werd geraakt door de zijspiegel en keek woedend de auto na. De woede maakte al snel plaats voor hevig verdriet, toen ze naar haar hondje keek. Benji was omver gereden.

Nadja van Dijk snelde nog naar de dierenarts. Maar die kon weinig meer doen. "Er kwam overal bloed uit. Hij is op de behandeltafel overleden." Het verdriet bij de eigenares is enorm. "Ik ben alleen, mijn man is overleden, mijn familie woont hier niet meer. Benji is mijn alles. Hij was zo lief, het was mijn maatje. We hadden net samen gegeten en hij was zo blij dat we gingen wandelen."

Nadja van Dijk liep volgens haar helemaal aan de kant van de weg. Benji droeg  een halsband met flikkerende lampjes. "Op de Pastoor Ossestraat mag je 30 kilometer per uur. Die man kwam met enorm hoge snelheid langs. Afschuwelijk." De eigenares heeft dezelfde avond nog navraag gedaan bij café Halfweg, of daar iemand dronken was weggereden. "Maar daar was niemand geweest." 

Getuigen

De politie neemt de aanrijding hoog op en zoekt via Facebook en Twitter naar getuigen van het voorval.  Het zou gaan om een grote auto, donkergroen of donkerblauw, die met hoge snelheid in de richting van Hengelo reed.  Nadja van Dijk is een dag na het voorval nog zeer geëmotioneerd. "Ik ben zo kwaad. Weet zo iemand wel wat hij mij heeft aangedaan?" Ze hoopt dat de automobilist zich meldt of dat er getuigen zijn die een nummerbord hebben genoteerd. "Als ik die persoon alleen maar kan zeggen hoe erg dit is. Mijn Benji krijg ik er niet mee terug."

Volledig scherm
© Nadja van Dijk

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.