Volledig scherm
PREMIUM
In Beckum worden in het pinksterweekend de 100ste Pinksterfeesten gevierd. De opbouwploeg met in het midden (zwart shirt) Ben ter Aves leidt, als afscheid nemend voorzitter van de Stichting Zomerfeesten, de troepen nog een keer aan. © Emiel Muijderman

Waar een klein dorp groot in is: 100ste Pinksterfeesten Beckum

BECKUM - Beckum viert komend weekeinde de 100ste editie van de dorpsfeesten. Een feest dat tegenwoordig een vanzelfsprekendheid is, maar dat was niet altijd zo.

Het allereerste School- en Volksfeest, zoals het dorpsfeest destijds werd genoemd, werd gehouden in 1920, onder leiding schoolmeester Driesenaar. Dat feest koste hem zijn carrière en vriendschap met pastoor Osse. De pastoor zag namelijk niets in de ‘verwerpelijke plannen’. Het dorpsfeest zou maar vreemd volk aantrekken en dat was, zo preekte de pastoor, niet bevorderlijk voor de gemoedsrust van de Beckumers.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.