Volledig scherm
PREMIUM
De Woolderesweg dreigt volgens VVN een tweede Deurningerstraat te worden als straks bewoners van Seahorse ook over die straat moeten rijden. © Gerard Smink

‘Weinig besef verkeersveiligheid in voortgezet onderwijs Hengelo’

HENGELO - Er is in het voortgezet onderwijs in Hengelo over het algemeen te weinig besef over de gevaren in het verkeer voor schoolkinderen. Dat zegt voorzitter Hans van Dam van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Hengelo. 

„Wij missen het contact met het voortgezet onderwijs. Als er al contact is, verloopt dat heel moeizaam”, zegt Van Dam. „Er is niet structureel aandacht voor verkeersveiligheid in de stad. Op de basisscholen krijgen kinderen daarover nog een en ander te horen, maar zo gauw het kind van de basisschool af is, houdt het op.” 

  1. Hoe de missie van trashpacker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwijde beweging
    PREMIUM
    Video

    Hoe de missie van trashpac­ker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwij­de beweging

    Wat begon als een spontane opruimactie in Zuidoost-Azië, is bijna een jaar later uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan tienduizend backpackers en lokale bevolking. Tijmen Sissing, de 28-jarige ‘trashpacker’ uit Hengelo, is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden. Inmiddels is hij weer in Vietnam en op 20 juli houdt Tijmen de Global Trashpacking Day. Het doel voor 2019? Honderdduizend vuilniszakken vullen met afval. Over heel de wereld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.