Volledig scherm
In StARTion, op de eerste etage van het Hengelose NS-stationsgebouw, begint zondag een nieuwe tentoonstelling met Duitse kunstenaars. © Pier van Dijk

Welbergerner Kreis in StARTion

HENGELO - Het is het derde deel van een Duitse trilogie in StARTion: de tentoonstelling met werk van de kunstenaars van de Welbergener Kreis. Te zien vanaf volgende week.

Het drieluik begon eind maart met Zie SO-66 van Produzentengalerie SO-66 uit Münster, medio mei gevolgd door Hüben und Drüben/Aan beide zijden, met werk van Künstlerinnen Forum Münsterland.

Samenwerking

De nieuwe expositie in het Hengelose stationsgebouw toont plat en ruimtelijk werk in uiteenlopende materialen en technieken van vijftien kunstenaars van de Welbergener Kreis. "De trilogie betekent een hernieuwde samenwerking met kunstenaars in Münster en omgeving", zegt StARTion-coördinator Pier van Dijk.

Beddenpaleis

Inmiddels ligt ook het programma voor de rest van het jaar en een deel van 2018 vast. Zo biedt StARTion in september/oktober onderdak aan Het Beddenpaleis, een Nederlands-Duitse tentoonstelling met werk over bedden en beddengoed. In november/december wordt er plaats gemaakt voor de ledententoonstelling, met werk van bijna zestig aangesloten kunstenaars.

Ateliers 93

Begin volgend jaar is er een grote overzichtstentoonstelling van Ateliers 93, dat dan het 25-jarig bestaan viert. Het is de bedoeling dat alle kunstenaars, die in de loop der jaren via deze stichting atelierruimte hebben gehuurd, werk beschikbaar stellen.

In Situ

In de maanden maart/april prijkt er ook een bijzondere tentoonstelling op de kalender: In Situ, waarbij kunstenaars in de ene ruimte aan het werk zijn, en in de aanpalende ruimte hun werk exposeren.

Maar eerst de Welbergener Kreis: de  opening van deze tentoonstelling is  zondag om 15.00 uur en te zien tot en met zondag 20 augustus.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.