Volledig scherm
© ANP XTRA

Welkom in Hengelo: Frenkie, Cataleya en Ella-Sue

HENGELO - Ze heten Fayn, Frenkie, Ot of Johannes, Eva en Daantje. In Hengelo zijn vorig jaar baby’s met traditionele maar ook exotische voornamen geboren.

235 meisjes en 262 jongens zagen in 2019 het levenslicht, blijkt uit een overzicht over 2019 van de burgerlijke stand van Hengelo. De kinderen werden thuis of in de ziekenhuizen van Enschede, Almelo of Zwolle geboren. 

James en Max

Maandag werden de populairste babynamen via de Sociale Verzekeringsbank naar buiten gebracht. In vergelijking met alle Nederlandse baby’s die in 2019 werden geboren, wijkt Hengelo qua favoriete voornaam iets af. Ook hier was de meest gekozen jongensnaam Noah. Zeven baby’s kregen die naam. Op de tweede plek staat de voornaam James, gevolgd door Lars, Liam en Max.

Geen Emma maar Eva

Bij de populairste meisjesnamen is niet Emma, zoals landelijk, maar Eva de meest gekozen meisjesnaam, na Lotte en Zoë. Ook Emily en Emma deden het goed.

Ruthmiliënna

Ieder jaar kan de afdeling Burgerzaken een lange lijst van bijzondere voornamen bijschrijven. Naast de wat klassiekere namen als Mark, Louis en Johannes zijn er ook jongens geboren die Idriz, Jamall of Ky-mani heten. De in 2019 geboren Hengelose meisjes heten Annika, Bo of Daantje maar ook Ruthmiliënna, Cataleya, Dalí en Ella-Sue.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.