Riekje Arends (links) en Annemarie ter Avest: „De lening aan de Wereldwinkel is gelukkig wel terugbetaald, maar het vertrouwen was weg.”
Volledig scherm
PREMIUM
Riekje Arends (links) en Annemarie ter Avest: „De lening aan de Wereldwinkel is gelukkig wel terugbetaald, maar het vertrouwen was weg.” © Lars Smook

Wereldwinkel in Hengelo gaat eigen weg: ‘Eerlyk waar’

HENGELO - De nieuwe naam prijkt al op de gevel en ook op de kassabon staat voortaan ‘Eerlyk waar’ in plaats van ‘Wereldwinkel’. De cadeauwinkel aan de Drienerstraat heeft een andere naam.

Helemaal officieel wordt het pas als de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is afgerond en de documenten bij de notaris zijn ondertekend, maar klanten en medewerkers beginnen al te wennen aan de nieuwe naam. De vrijwilligers, ruim dertig in getal, besloten uit het ‘Wereldwinkelconcept’ te stappen omdat deze landelijke organisatie financieel in zwaar weer verkeerde. 

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.