Volledig scherm
© Lars Smook

Werk aan Oelerbrug Hengelo begint week later

HENGELO - De geplande werkzaamheden aan de Oelerbrug in de Haaksbergerstraat worden een week opgeschoven. De oorzaak is de uitloop bij de werkzaamheden aan andere bruggen over het Twentekanaal.

De werkzaamheden zouden oorspronkelijk op maandag 26 augustus beginnen, maar die starten nu maandag 2 september en duren tot en met vrijdag 11 oktober. Van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september is de hoofdrijbaan gestremd. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid over de Boekelosebrug, via de Breemarsweg, Boekeloseweg en Diamantstraat. Fietsers en voetgangers houden doorgang via één zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken. Dit wordt met borden aangegeven.

Vanaf vrijdag 6 september tot en met vrijdag 11 oktober is de brug voor de helft afgesloten. Gemotoriseerd verkeer krijgt hier te maken met een om-en-om regeling met verkeerslichten. Fietsers en voetgangers houden doorgang via één zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.