stockadr justitie rechtbank rechtszaak rechtspraak
Volledig scherm
stockadr justitie rechtbank rechtszaak rechtspraak © Thinkstock

Werkstraffen voor vader en zoon uit Hengelo na mishandelen man die dochter lastig viel

ENSCHEDE/ALMELO - Bezoekers en medewerkers schrikken zich op 17 maart dit jaar een hoedje als de hal van bioscoop Kinepolis plots verandert in een slagveld waar rake klappen vallen en met stoelen wordt gegooid. De aanstichters van dit geweld, vader Raymond R. (48) en zijn zoon Niels (24) uit Hengelo zijn maandagmorgen door politierechter Erik Berg veroordeeld tot werkstraffen van 150 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk.

Ze hadden een gezellig avondje gehad bij de wedstrijd van FC Twente tegen Willem II en gingen nog even een biertje drinken bij een van de café’s in de hal van de bioscoop, vertelde vader R. in de Almelose rechtszaal. In het café ziet hij dat een man zijn dansende dochter lastigvalt en spreekt hem aan.

Trappen en klappen

Niet veel later gaat het mis. De man krijgt klappen en trappen en wordt door de hal van de bioscoop achterna gezeten. Zoon Niels laat zich niet onbetuigd. Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat hij het op de grond liggende slachtoffer trapt en probeert te bekogelen met een stoel. Dat wordt voorkomen door beveiligers. Inderhaast opgeroepen politiemensen houden vader aan. Vader en zoon zeggen zich weinig te kunnen herinneren van wat er is gebeurd. Beiden kwamen nog nooit in aanraking met politie en justitie en zeggen dat ze behoorlijk ondersteboven zijn van hun eigen gedrag.

Het slachtoffer werd flink toegetakeld en wil zijn schade vergoed hebben plus 1.000 euro smartengeld. Hij zegt nog steeds hoofdpijn te hebben door de mishandeling. Dat laatste bedrag gaat Berg te ver, hij houdt rekening met de rol die het slachtoffer zelf speelde door de dochter lastig te vallen en verlaagt het smartengeld tot 375 euro. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.