Volledig scherm
Het nieuwe complex, gezien vanaf de Schubertstraat. © Welbions

Winkels worden woningen in Hengelose wijk Klein Driene

HENGELO - Een winkelcomplex in Hengelo wordt omgebouwd tot woonblok. De jarenvijftigstijl keert terug.

De hekken staan er al; nog even en bouwvakkers nemen bezit van de woningen en winkels op de hoek van de Joseph Haydnlaan en de Schubertstraat. De winkels worden omgebouwd tot appartementen.

Snackbar

Heel wat winkels en bedrijfjes hebben er onderdak gehad. Van een kapper, een snackbar tot een kringloopwinkel en zelfs huisartsen. Maar er vertrokken er veel. Eigenaar Welbions heeft de knoop doorgehakt: de winkels worden omgebouwd tot appartementen. De woningen op de bovenverdieping worden gerenoveerd. Een bouwbedrijf heeft het complex afgezet met hekken.

Oorspronkelijk

De woningcorporatie is van plan om de oorspronkelijke jarenvijftigstijl van dit complex in volle glorie te laten terugkeren. Dat gebeurt door het opknappen van de oorspronkelijke gevels. Ook worden de kunststof luifels weggehaald, zodat de oorspronkelijke, kleinere betonnen luifels uit de jaren 50 weer zichtbaar worden. Bewoners van de nieuwe appartementen op de benedenverdieping krijgen er aan de achterkant een tuin bij, op het terrein worden nieuwe bergingen geplaatst.

Het gebouw krijgt daarnaast een ontmoetingscentrum dat door Welbions zal worden gerund. De corporatie gaat daarvoor nog op zoek naar andere partners. 

Volledig scherm
Het complex gezien vanaf de Joseph Haydnlaan. © Saskia Minkman

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.