Volledig scherm
Woningbouw in Borne, in de wijk Bornsche Maten © frans nikkels

Woningaanbod steeds krapper in Hengelo en Borne

HENGELO/BORNE Het aanbod van woningen dat te koop wordt aangeboden wordt almaar krapper en krapper in Hengelo en Borne. Nieuwbouw zorgt nauwelijks voor doorstroming en het aanbod voor kopers 'smelt als sneeuw voor de zon'. Met als gevolg dat vaak de vraagprijs of meer wordt betaald en steeds meer eigenaren eerst een nieuw huis kopen voordat ze hun eigen bezit te koop zetten.

Dat meldt TenHag Makelaarsgroep in zijn Woningmarktrapportage over het tweede kwartaal van 2018. ,,Het actuele aanbod in het tweede kwartaal bleef steken op een aantal van slechts 343 woningen in de gemeenten Hengelo en Borne gezamenlijk", meldt de rapportage. 

Dat is een daling van liefst ruim 29 procent in vergelijking met een jaar gelegen. In Hengelo werden afgelopen drie maanden 301 woningen te koop aangeboden en de gemeente Borne uit 42 woningen. 

In Hengelo kost een huis nu gemiddeld 222.058 euro, in Borne iets meer: 243.143. Borne telt vooral veel twee-onder-eenkappers. transactieprijzen. Door de kleiner wordende verschillen tussen de vraag- en transactieprijzen is volgens TenHag duidelijk dat de consument steeds vaker bereid is de vraagprijs of zelfs meer dan de vraagprijs te betalen. De lage hypotheekrente jaagt dat aan.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.