Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Nikkels

Woodstock

Column ZijdelingsAls je ouder wordt, worden soms opeens cirkeltjes rond. Dat gevoel bekroop me pas in de Schouwburg Hengelo. Ik zag en hoorde daar de muziekvoorstelling Woodstock. Dat driedaagse festival werd vijftig jaar geleden op een boerenerf in Amerika afgewerkt, met zowat alle toppers van toen. Van de betreurde Janis Joplin en Jimi Hendrix tot The Who en Crosby, Stills & Nash.

Woodstock-in-Hengelo werd gepresenteerd door multitalent Frank Lammers (47). De Brabander, zo'n beetje Jumbo's vleesgeworden reclameroeptoeter, is het bekijken meer dan waard in de tv-thriller Undercover. Hij speelt een asociale kamper die in dope dealt. Die rol is hem op het uitdijende lijf geschreven.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.