Volledig scherm
© FRANS NIKKELS

ZGT Hengelo/Almelo: onderhoud parkeerterreinen is duurder geworden

HENGELO - Het onderhoud van de parkeerterreinen bij de ziekenhuizen in Hengelo en Almelo is duurder geworden, maar niet verrekend in de tarieven. Samen met de financiële positie is de reden dat parkeren duurder is geworden, zegt de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT).

ZGT reageert daarmee op de hausse aan reacties die zijn binnengekomen op het duurder worden van het parkeerkaartje. Vorig jaar betaalden bezoekers 1 euro per uur, dat is nu 1,50 euro. Ook de week- en maandkaarten zijn duurder geworden. 7 dagen onbeperkt parkeren kost nu 12,50 euro in plaats van een tientje.

Cijfers

Zowel uit de bevolking als uit de politiek is veel kritiek op de verhoging. Bezoekers en patiënten reageren woedend op social media, met kreten als 'ordinaire geldfabriek' tot 'ziekte is een verdienmodel'. Volgens de SP Almelo maakt ZGT hiermee duidelijk dat cijfers belangrijker zijn dan mensen. LokaalHengelo noemde het besluit onbegrijpelijk en onacceptabel. 

Stroom

ZGT zegt dat de verhoging 'na zorgvuldige afweging' is genomen. "Door onze huidige financiële positie kijken wij op dit moment kritisch naar onze organisatie. Zo ook naar het parkeren. Gezien de grote stroom patiënten, bezoekers en medewerkers die dagelijks met de auto naar ZGT komen, is het nodig gebleken goede voorzieningen voor parkeren in te richten. Daar zijn kosten mee gemoeid."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.