Volledig scherm
Het nieuwe terras van De Twee Wezen en 't Pleintje in Hengelo © De Twee Wezen

Zo ziet het nieuwe terras van De Twee Wezen in Hengelo er straks uit

HENGELO - Het heeft veel tijd en energie gekost, maar het definitieve plan ligt klaar: Grand Café De Twee Wezen en Bier- en Eetcafé ’t Pleintje krijgen dit jaar nog een nieuw terras annex serre rondom het statige gebouw aan het Burgemeester Jansenplein. 

„Door de bouw van een glazen serre behouden we de gevel van ons pand,” vertelt Roderick Mintjens, manager van de twee horeca-etablissementen. „Het zou zonde zijn als we de hele gevel dicht zouden bouwen. Mede daarom hebben we gekozen voor een glazen serre. Daarnaast was dit een voorstel van de gemeente.” 

Vergunningsaanvraag van 175 pagina’s

Eigenaar Edwin Wilbrink is maar liefst acht maanden bezig geweest met de aanvraag en het plannen voor het nieuwe terras. Dat had voornamelijk te maken met alle betrokken instanties voor zo’n bouwvergunning, vertelt Mintjens. „Je moet denken aan welstand, de brandweer, de gemeente. Aan zo’n uitbouw zijn strenge regels verbonden. Daarom komen we ook uit op een vergunningsaanvraag van 175 pagina’s aan bijlagen.” 

De omvang van het terras blijft hetzelfde. De serre wordt gebouwd tot aan de recent ingelegde goot op de nieuwe boulevard, rond de serre worden ook tafels geplaatst. Alle glazen panelen kunnen open. Dat het terras zo groot mag blijven, heeft te maken met het nieuwe terrassenbeleid, vertelt Mintjens.

„De gemeente is akkoord gegaan met deze plannen. We hebben er voor gekozen om het nieuws pas naar buiten te brengen wanneer we dit zeker wisten. Deze plannen liggen dus vast.” 

Rookbeleid

Zondag maakte De Twee Wezen het nieuws over het terras bekend op de Facebook, reacties onder het Facebookbericht gingen voornamelijk over de mooie uitstraling van de serre en over het rookbeleid. Want mag er nog wel gerookt worden op het nieuwe terras? „We gaan verschillende gedeelten inrichten, waar wel en niet gerookt mag worden. Op deze manier proberen we te rekening te houden met alle gasten”, aldus Mintjens.

Naar verwachting begint De Twee Wezen eind september met de verbouwing van het terras. Wanneer dit klaar is kan Mintjens nog niet zeggen. De Twee Wezen en ’t Pleintje blijven gewoon geopend tijdens de bouwwerkzaamheden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.