Volledig scherm
Het paviljoen waar het Zorghotel wordt gehuisvest, komt helemaal los te staan van De Zwanenhof zelf. Zowel fysiek als qua vormgeving. Het is de bedoeling dat het opgaat in de groene omgeving. impressie IAA Architecten BV

Zorghotel mag, maar Zwanenhof Zenderen mag niet te groot worden

DEN HAAG/ZENDEREN – De Raad van State heeft een beperking gesteld aan de grootte van De Zwanenhof in Zenderen. Het conferentiecentrum mag niet groter zijn dan 589 vierkante meter en moet ondergeschikt zijn aan het retraitecentrum en het nieuwe zorghotel. 

Voor de rest heeft de Raad alle bezwaren van twee naburige agrariërs van tafel geveegd. Dat betekent ruim baan voor de bouw van het zorghotel vlak bij het voormalige kloostergebouw aan de Retraitehuisweg.

Ziekenhuis

In ieder geval is de Raad het niet eens met de boeren Wennekink en Stege dat het zorghotel een soort ziekenhuis zal worden. Het is en blijft een zorghotel waar patiënten kunnen bijkomen en revalideren. Verder vindt het bestuursrechtscollege niet dat Wennekinks veebedrijf te dicht bij het zorghotel zelf ligt. Wennekinks landerijen grenzen 'slechts' aan het bouwperceel.

Mest

 Wennekink denkt daar zelf heel anders over. Volgens hem is de kans groot dat de mest straks tegen de ramen spettert als hij met trekker en gierwagen pal langs het zorghotel rijdt. De Raad van State stelt echter vast dat Wennekink per jaar niet meer dan twee of drie keer mest op zijn land uitrijdt en dat de afstand tot het nieuwe zorghotel minimaal 32,5 meter is. De kans dat er op deze manier ziektekiemen of stank in het zorghotel terecht komen, schat de Raad als uitermate klein in. Bovendien zet de aannemer boven op het zorghotel negen luchtbehandelingskasten. De kans dat patiënten in het hotel hun neuzen moeten dichtknijpen, wordt zo goed als uitgesloten geacht.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.