1. Blog | Na koninklijke visite moet Heracles terug naar de basis

  Blog | Na koninklij­ke visite moet Heracles terug naar de basis

  Na vandaag moet het echt afgelopen zijn. Als het koningspaar rond het middaguur het Polman Stadion heeft verlaten, telt er dit seizoen nog maar een ding bij Heracles: de bikkelharde strijd tussen de lijnen. Weg met alle randzaken, opsmuk, mooidoenerij. De make-up van het nieuwe stadion kan eraf. Het moet weer over het wekelijkse gevecht op het veld gaan in. Terug naar de basis, terug naar de core-business van de club: vechten voor punten.
 1. Blog | Grote Kale Leiders zijn onvervangbaar, weet ook Jan Smit

  Blog | Grote Kale Leiders zijn onvervang­baar, weet ook Jan Smit

  Feyenoord had Jorien van den Herik. Philips en PSV hadden Jan Timmer. De politiek bracht Pim Fortuyn voort. Manchester United, PSV en Oranje hadden Jaap Stam. En Heracles heeft al 18 jaar Jan Smit. De overeenkomst tussen deze persoonlijkheden: ze kunnen worden ingedeeld in de categorie: Grote Kale Leiders. En die heren hebben iets speciaals. Ze zijn markant, dominant, onverslaanbaar, charismatisch, overtuigend en stralen onvervangbaarheid uit.
 2. Blog | Peter Bosz en Hendrie Krüzen passen niet bij Ajax

  Blog | Peter Bosz en Hendrie Krüzen passen niet bij Ajax

  Ik heb de laatste drie weken het sportnieuws gevolgd vanuit een ander deel van deze wereld. Soms heeft een mens vakantie nodig. En als het even kan stap ik dan in een vliegtuig om een poosje elders op deze planeet te vertoeven. Maar hoe mooi het Caribisch gebied en Florida ook zijn, ik moest en zou dagelijks de actualiteit in Twente en Nederland volgen. Ik wilde niks missen van het nieuws over FC Twente, Heracles en alle andere ontwikkelingen op en rond sportvelden in deze wereld.
 1. Blog | Mike te Wierik met handschoenen, het kan echt niet

  Blog | Mike te Wierik met handschoe­nen, het kan echt niet

  Ik kon mijn ogen niet geloven zaterdagavond. Zag ik dat goed bij de opkomst van de elftallen van Heracles en AZ? Had Mike te Wierik handschoentjes aan gedaan? Dit kon niet waar zijn. De noeste, stoere centrale verdediger, de keiharde, onverzettelijke, meedogenloze strijder in het hart van de Almelose defensie was, als een van de weinigen bij Heracles, bang om koude handjes te krijgen. Een treurig moment in dit toch historische seizoen van Heracles.
 2. Geen verjaardagssfeer FC Twente in De Grolsch Veste

  Geen verjaar­dags­sfeer FC Twente in De Grolsch Veste

  FC Twente bestaat 50 jaar. Over een paar weken is de club jarig. In de nacht van 13 op 14 april 1965 gaven de aartsrivalen Enschedese Boys en Sportclub Enschede het officiële sein om verder te gaan als FC Twente’65. De club bevindt zich midden in een jubileumjaar. Een halve eeuw FC Twente, het lijkt de ultieme aanleiding voor een groot feest. Maar het moge duidelijk zijn dat er nog geen verjaardagssfeer hangt in De Grolsch Veste.
 3. Ook in skybox van Heracles ontbreekt straks Almelo

  Ook in skybox van Heracles ontbreekt straks Almelo

  De skybox in het voetbalstadion, ik hou er wel van. Bitterballetje, pindaatje, biertje, babbeltje, potje voetbal. Een ideale combinatie van de leuke dingen des levens. Ik begrijp ook heel goed dat bedrijven en overheidsinstellingen daar een tonnetje per jaar voor uittrekken. De skybox is de ideale plek om te netwerken, om mensen met elkaar in contact te brengen, om informeel zaken te doen, om je relaties een impuls te geven, gasten uit te nodigen. Ontspannen sfeertje en een optimale afleiding in de vorm van sportief vermaak. Wat wil je nog meer?
 1. Het eerste kabinet Schreuder ligt al lang op zijn gat

  Het eerste kabinet Schreuder ligt al lang op zijn gat

  De fans van FC Twente gaan zondag actie voeren. De supportersverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en eisen zo’n beetje unaniem het onmiddellijke vertrek van de complete technische staf. Het thuisduel tegen AZ is gemarkeerd als deadline. Maar niemand twijfelt er nog aan dat dat ultimatum door de trainers en de clubleiding zal worden genegeerd. Schreuder en zijn assistenten blijven (nog even) zitten. Het bestuur vindt het best en gaat pas na de competitie evalueren. Logisch.
 2. 'Rentree Fred Rutten bij FC Twente een slecht plan'

  'Rentree Fred Rutten bij FC Twente een slecht plan'

  FC Twente gaat dus in gesprek met Fred Rutten. De club ziet de 52-jarige oefenmeester als de ideale kandidaat voor de functie van technisch directeur. Misschien komen ze al pratend wel tot de conclusie dat hij beter op het veld kan staan. Rutten houdt namelijk meer van het gras dan van het kantoor. En dus is hij wellicht ook kandidaat om Alfred Schreuder als hoofdtrainer op te volgen. Als de clubleiders er tenminste in slagen de bekritiseerde coach met een acceptabele afkoopsom naar de uitgang van de Grolsch Veste te loodsen.
 1. Dit jaar geen Spanje of Turkije maar Hollands Hengelo voor FC Twente

  Dit jaar geen Spanje of Turkije maar Hollands Hengelo voor FC Twente

  Het is even wennen in deze eerste week van januari. De laatste jaren stapte ik doorgaans na de jaarwisseling in een vliegtuig richting zonnige Zuid-Europese oorden. Als clubwatcher op weg naar een trainingskamp van Heracles in Turkije of Spanje. Dit keer blijft mijn koffer op zolder. Ik volg momenteel FC Twente en die club blijft thuis. Jammer. Het was zaterdag koud aan de Kuipersdijk en woensdag liep ik daar in de plenzende regen. Op weg naar een training, die uiteindelijk werd gehouden in de voor de pers niet toegankelijke sportschool. Dat was al zo gepland, heb ik begrepen.
 2. Blog: Almelo als topsportstad, er is meer dan Heracles

  Blog: Almelo als topsport­stad, er is meer dan Heracles

  Het bewijs is al geleverd. De gouden medaille van Sanne Wevers op de Olympische Spelen in Rio vindt gedeeltelijk zijn oorsprong in de IISPA-hal in Almelo. De turnster trainde sinds de opening van de accommodatie in 2010 vijf jaar lang, onder anderen met tweelingzus Lieke en vader/coach Vincent, onder de vlag van Bosan/Ton in de gloednieuwe topsporthal in Almelo. Een geschil over trainingsuren leidde anderhalf jaar geleden tot een breuk tussen Bosan/Ton en het topturngezin uit Oldenzaal. Zonde! De Wevertjes verlieten Almelo om via Heerenveen de weg naar olympisch succes te vervolgen.

Blogs