Carlo ter Ellen
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Blog | Calimero is groot geworden en moet niet meer zeuren

Heracles speelt deze donderdag voor het eerst in de historie een officiële Europese wedstrijd. Dat is op voorhand al sensationeel. De bescheiden club uit Almelo heeft zich in 15 jaar opgewerkt van een doorsnee participant in de eerste divisie tot een volwassen eredivisionist.

  1. Het eerste kabinet Schreuder ligt al lang op zijn gat

    Het eerste kabinet Schreuder ligt al lang op zijn gat

    De fans van FC Twente gaan zondag actie voeren. De supportersverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en eisen zo’n beetje unaniem het onmiddellijke vertrek van de complete technische staf. Het thuisduel tegen AZ is gemarkeerd als deadline. Maar niemand twijfelt er nog aan dat dat ultimatum door de trainers en de clubleiding zal worden genegeerd. Schreuder en zijn assistenten blijven (nog even) zitten. Het bestuur vindt het best en gaat pas na de competitie evalueren. Logisch.
  2. 'Rentree Fred Rutten bij FC Twente een slecht plan'

    'Rentree Fred Rutten bij FC Twente een slecht plan'

    FC Twente gaat dus in gesprek met Fred Rutten. De club ziet de 52-jarige oefenmeester als de ideale kandidaat voor de functie van technisch directeur. Misschien komen ze al pratend wel tot de conclusie dat hij beter op het veld kan staan. Rutten houdt namelijk meer van het gras dan van het kantoor. En dus is hij wellicht ook kandidaat om Alfred Schreuder als hoofdtrainer op te volgen. Als de clubleiders er tenminste in slagen de bekritiseerde coach met een acceptabele afkoopsom naar de uitgang van de Grolsch Veste te loodsen.