Carlo ter Ellen
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Blog | Heimwee naar het tijdperk van de hondenlul

Het is elke week wel wat in de voetbalstadions. Oerwoudgeluiden, kwetsende spreekkoren, exploderende vuurwerkbommen, beschamende fluitconcerten, foute teksten op spandoeken. Spelers en trainers zijn niet eens meer veilig in eigen huis. Ze moeten er rekening mee houden dat ze door de eigen aanhang worden bejegend, uitgescholden, uitgefloten of –erger-, met de dood bedreigd.

  1. Het eerste kabinet Schreuder ligt al lang op zijn gat

    Het eerste kabinet Schreuder ligt al lang op zijn gat

    De fans van FC Twente gaan zondag actie voeren. De supportersverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en eisen zo’n beetje unaniem het onmiddellijke vertrek van de complete technische staf. Het thuisduel tegen AZ is gemarkeerd als deadline. Maar niemand twijfelt er nog aan dat dat ultimatum door de trainers en de clubleiding zal worden genegeerd. Schreuder en zijn assistenten blijven (nog even) zitten. Het bestuur vindt het best en gaat pas na de competitie evalueren. Logisch.
  2. Dit jaar geen Spanje of Turkije maar Hollands Hengelo voor FC Twente

    Dit jaar geen Spanje of Turkije maar Hollands Hengelo voor FC Twente

    Het is even wennen in deze eerste week van januari. De laatste jaren stapte ik doorgaans na de jaarwisseling in een vliegtuig richting zonnige Zuid-Europese oorden. Als clubwatcher op weg naar een trainingskamp van Heracles in Turkije of Spanje. Dit keer blijft mijn koffer op zolder. Ik volg momenteel FC Twente en die club blijft thuis. Jammer. Het was zaterdag koud aan de Kuipersdijk en woensdag liep ik daar in de plenzende regen. Op weg naar een training, die uiteindelijk werd gehouden in de voor de pers niet toegankelijke sportschool. Dat was al zo gepland, heb ik begrepen.