Carlo ter Ellen
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Blog | Penalty’s een loterij? Ik dacht het niet

Het was een fascinerend gevecht vanaf elf meter. Het tweeluik Atlético Madrid-PSV werd dinsdag na 210 doelpuntloze minuten beslist met strafschoppen. PSV capituleerde in deze barrage.

 1. Blog | Grote Kale Leiders zijn onvervangbaar, weet ook Jan Smit

  Blog | Grote Kale Leiders zijn onvervang­baar, weet ook Jan Smit

  Feyenoord had Jorien van den Herik. Philips en PSV hadden Jan Timmer. De politiek bracht Pim Fortuyn voort. Manchester United, PSV en Oranje hadden Jaap Stam. En Heracles heeft al 18 jaar Jan Smit. De overeenkomst tussen deze persoonlijkheden: ze kunnen worden ingedeeld in de categorie: Grote Kale Leiders. En die heren hebben iets speciaals. Ze zijn markant, dominant, onverslaanbaar, charismatisch, overtuigend en stralen onvervangbaarheid uit.
 2. Blog | Na koninklijke visite moet Heracles terug naar de basis

  Blog | Na koninklij­ke visite moet Heracles terug naar de basis

  Na vandaag moet het echt afgelopen zijn. Als het koningspaar rond het middaguur het Polman Stadion heeft verlaten, telt er dit seizoen nog maar een ding bij Heracles: de bikkelharde strijd tussen de lijnen. Weg met alle randzaken, opsmuk, mooidoenerij. De make-up van het nieuwe stadion kan eraf. Het moet weer over het wekelijkse gevecht op het veld gaan in. Terug naar de basis, terug naar de core-business van de club: vechten voor punten.
 1. Promoveer pispaal tot videoscheids en het voetbal is gered

  Promoveer pispaal tot video­scheids en het voetbal is gered

  Scheidsrechter Jeroen Sanders had donderdagavond na afloop van Heracles-FC Groningen geen keuze. Hij gaf voor de camera’s van FOX en de NOS volmondig toe dat hij de 2-2 van Chery nooit had mogen goedkeuren. De bal had voordien de achterlijn gepasseerd en dus was de gelijkmaker ongeldig. Het kostte Heracles de zege en dus twee punten. Het zou maar zo kunnen zijn dat de Almelose club die twee punten straks in mei tekort komt om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.
 2. Emma (17) gaat wat makkelijker om met camera’s dan Arjen (50)
  PREMIUM
  Column

  Emma (17) gaat wat makkelij­ker om met camera’s dan Arjen (50)

  Toen Cyriel Dessers zondagavond dat beslissende doelpunt tegen Ajax maakte, kon de week al niet meer stuk. Heracles ontwaakte op een mooi moment uit de winterslaap, die hier altijd wat langer duurt dan bij andere clubs. Wéér een thuiszege op Ajax. Almelo bloost nog van trots. Ook dankzij onze andere stadsiconen. Herman Finkers floreert in De beentjes van Sint-Hildegard, Tom Egbers maakt geweldige afleveringen van Andere tijden sport en de opvolgster van Ilse de Lange dient zich aan en komt ook uit Almelo: Emma Boertien. Stuk voor stuk toppers die landelijk de aandacht trekken.