Carlo ter Ellen
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Dit jaar geen Spanje of Turkije maar Hollands Hengelo voor FC Twente

Het is even wennen in deze eerste week van januari. De laatste jaren stapte ik doorgaans na de jaarwisseling in een vliegtuig richting zonnige Zuid-Europese oorden. Als clubwatcher op weg naar een trainingskamp van Heracles in Turkije of Spanje. Dit keer blijft mijn koffer op zolder. Ik volg momenteel FC Twente en die club blijft thuis. Jammer. Het was zaterdag koud aan de Kuipersdijk en woensdag liep ik daar in de plenzende regen. Op weg naar een training, die uiteindelijk werd gehouden in de voor de pers niet toegankelijke sportschool. Dat was al zo gepland, heb ik begrepen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Zelfs filmmakers geïnspireerd door gras-soap in De Veste

  Zelfs filmmakers geïnspi­reerd door gras-soap in De Veste

  De drassige mat in De Grolsch Veste heeft zelfs filmmakers geïnspireerd. Deze week cirkelde een drone boven het Enschedese stadion om opnamen te maken van het beschadigde speelveld. Het filmpje, dat op YouTube is geplaatst (en op deze website is te zien), laat nog eens zien hoe beroerd het gras er aan toe is. Het veld lijkt op een desolaat stuk leeggelopen uiterwaarden dat na een periode van overstroming nog gedeeltelijk onder water staat.